február 2020

A Fővárosi Nagycirkuszban jártunk

A Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kiskulcsosi és Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményének mi, 6. osztályos tanulói is részesei lehettünk a Lázár Ervin Programnak. A program keretein belül a Fővárosi Nagycirkusz „Varázslatos győztesek” című előadására mehettünk el. Sok nemzet képviselőinek csodálatos előadásait láthattuk.
A fellépők között tornászok, zsonglőrök, artisták, bohócok, lovasok, táncosok voltak. Mindenki ámulva nézte őket. A díszes, színes és csillogó ruhák még fantasztikusabbá tették a bemutatót.
Köszönjük, hogy ilyen nagy élmény részesei lehettünk, hogy eljuthattunk erre a csodálatos cirkuszi előadásra!

Jónás Lili Hanna
KÁIAMI Kiskulcsosi Tagintézményének 6. osztályos tanulójaEnergiakövet tartott órát a Kováts-ban

A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal felhívására lehetett jelentkezni, igényelni egy foglalkozást. Pályáztam és nyertünk.
„Hulladékba zárt energialenyomat” címmel tartott csoportmunkára épülő órát Csiszár Barnabás, aki az ELTE TTK Földtudományok szak II. évfolyamos hallgatója. Az energiakövet megmutatta diákjainknak, hogy milyen nagy mennyiségű, nehezen lebomló szemetet állítunk elő mindennapi használati tárgyaink, élelmiszereink megvásárlásával, illetve mennyi energiát emészt fel ezek előállítása, majd megsemmisítése. Óráin Elsősorban azt tanulhatták meg a 8.b osztályosok, hogy a különböző élelmiszerek és fogyasztási cikkek tudatos vásárlásával hogyan járulhatnak hozzá ők is ahhoz, hogy a Földön felhalmozódó hulladék mennyisége, a környezetszennyezés mértéke kisebb legyen.
A jó hangulatú óra közös fotózkodással és ajándékosztással zárult.
Köszönjük a lehetőséget!

Lévainé Kovács Róza
intézményvezető-helyettes

 

Térítési díj fizetés

A 2019/2020. tanév II. félévi művészeti iskolai térítési-, és tandíjának  befizetésének időpontjai:

 

·    február 12.( szerda)

·    február 19. (szerda)

·    március 11. (szerda)

 

8,00 - 17,00 óra között.

 

Kérjük a - kiküldött határozatoknak megfelelően - pontos összeggel érkezzenek a Szabó József u. 1. szám alatti Gazdasági irodába.

Rajz és környezetvédelem

Szent Pál megtérésének ünnepe tiszteletére Környezettudatosság című rajzpályázatot hirdetett a Szent Pál Marista Általános Iskola. Általános iskolai tagintézményeink diákjai sikeresen szerepeltek ezen a megmérettetésen.
Kiskulcsosi tagintézmény:
1-2. évfolyamosok kategóriájában Radványi Cintia Éva 3. helyezést ért el (Török Renáta szülő)
3-4. évfolyamosok kategóriájában Németh Ferenc 1. helyezett lett (felkészítő: Hegedűsné Fórián Annamária tanítónő)

Kováts tagintézmény:
5-6. évfolyamosok kategóriájában Szabó Boglárka Julianna 1. helyen végzett (felkészítő: Szabóné Kiss Juliánna szülő)
7-8. évfolyamosok kategóriájában Szabó Veronika Mária 3. helyezést ért el (felkészítő: Szabóné Kiss Juliánna szülő) és Jánosi Rebeka különdíjat kapott (felkészítő: Bacsó Andrea Rózsa tanárnő)
Gratulálok valamennyi indulónak, külön a helyezetteknek és felkészítőiknek!

Lévainé Kovács Róza
intézményvezető-helyettes