Zongoraverseny

A IV. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny területi válogatóját 2014. október 16-án rendezték meg, Debrecenben. A versenybe 13 zeneiskola növendékei neveztek be. Hallhattuk többek között a miskolci, a gyöngyösi, a nyíregyházi, a debreceni, a kisvárdai, az ungvári zenei intézmények tanulóit.

A versenyzőknek egy Bartók művet és egy barokk vagy romantikus művet kellett előadniuk. A verseny színvonala nagyon magas volt, a 2. kategóriás növendékek zongorajátéka kiemelkedett a mezőnyből.

Tóth Luca - 2. kategóriás – tanítványom hibátlanul, muzikálisan, stílusosan mutatta be darabjait. Különleges élmény volt ennyi tehetséges gyermeket hallani és az is, hogy ennyi csodálatos Bartók művet keltettek életre.

Az „utazó zsűri” miután minden válogatót meghallgatott és értékelt, nyilvánosságra hozta a döntőbe jutók névsorát. Nagyon büszke vagyok Lucára, aki a zsűri döntése alapján részt vehet decemberben a döntőben, melyet Budapesten tartanak majd az Óbudai Társaskörben. Tehetségének és kitartó szorgalmának jutalma ez a kimagasló eredmény.

Gratulálok Luca!

Zbiskó Zoltánné